Na prvi pogled, ova knjiga predstavlja samo još jednu od bezbroj varijanti kuvara...
Na drugi pogled, shvatićete da su recepti, bez obzira na to koliko su zanimljivi i inspirativni, samo „ukras“ u obilju kako poznatih, tako i potpuno nepoznatih anegdota iz života poznatog psihoanalitičara Sigmunda Frojda.
Za osobe koje se hedonistički predaju hrani, često originalni načini pripremanja nekih od najčuvenijih srednjoevropskih jela predstavljaće značajnu kolekciju ukusnih i neobičnih recepata. Za one koji ponešto znaju o istoriji psihoanalize, ova knjiga će predstavljati izvor uživanja i rudnik zanimljivih podataka, začinjenih ponekad i pakosnim Frojdovim opaskama na račun svojih kolega.
„I, na kraju“, kako kaže Frojd, u interpretaciji priređivača, „ova knjiga je prilog principu zadovoljstva svakodnevnog života. Izgleda kao da je prošlo već čitavo stoleće od kada je istražena i analizirana psihopatologija svakodnevnog života. Dosta o tome. Ko želi da sluša o problemima u mojim godinama? Problema je bilo dovoljno.
Ali, dobro jelo – sutrašnji jelovnik – mogućnost još jedne ispunjene želje – to je ishodište i zadovoljstvo lepo proživljenog, dugog života.“
| specifikacija | |
|---|---|
| Broj strana | 213 |
| Format | 13x20 |
| Format | |
| Format | |
| Format | |
| ISBN | 86-7738-027-2 |
| Suizdavač | |


