Досије издања Изражавање емоција код човека и животиња Чарлс Дарвин (Превела Невена Мрђеновић).. Product #: 978-86-6047-019-7 Regular price: 1.980 RSD 1.980 RSD

Изражавање емоција код човека и животиња

Чарлс Дарвин (Превела Невена Мрђеновић)

1.980 RSD 
Цена: 1.390 RSD

Ово Дарвиново дело изазвало је револуцију у проучавању емоција, али и огромно интересовање стручне и широке публике.
Уз Постанак врста путем природног одабирања (1859) и Човеково порекло и сполно одабирање (1871), ова књига о емоцијама убраја се у три његова капитална дела. Занимљиво је да ова књига није до сада била превођена на српски језик.
Чарлс Дарвин је био сјајан, пажљив и проницљив посматрач који уме да уочи појединости израза које су другима измицале, а имао је и изванредан дар да речима опише тешко ухватљиве гестове и мимику лица. Он се, међутим, није задовољавао само ваљаним описом спољашњег израза емоција, него га је изнад свега занимало објашњење порекла и смисла ових телесних израза, као и улога емоција. Споља видљиви, често једва уочљиви трагови емоција могу нам бити путоказ до саме суштине емоције и њене биолошке и психолошке функције. Зашто нам се длаке подижу у страху и љутњи? Зашто црвенимо од стида? Зашто нам је лице и цело тело опуштено када смо тужни? Декодирањем често неразумљивих телесних израза емоција, указује нам Дарвин, ми доспевамо до онога што је најдубље у нашој души, до најинтимнијих и најважнијих душевних стања.
Он једноставно и уверљиво објашњава многе загонетне емоционалне изразе као што су, рецимо, плач код бола и туге, појачан тонус мишића и шкргутање зубима код беса, и сл.

Спецификација
ISBN
Број страна
Суиздавач
Формат
Формат 14x21
Формат 446
Формат

Локација

Контакт:

Досије студио
Адреса:
Алексе Ненадовића 29А
(Улаз из Проте Матеје 36)
11000 Београд
Србија
Тел:
+381 11 242 2298
+381 63 364 195
е-пошта:
dosije@gmail.com

Poštovani,

poručivanje je moguće putem e-maila ili telefona

Препоручујемо

Hereticus – Časopis za preispitivanje prošlosti