Досије издања Сумрак запада Кристофер Кокер.. Product #: 86-7738-042-6 based on 0 reviews Regular price: 990 RSD 990 RSD

Сумрак запада

Кристофер Кокер

990 RSD 
Цена: 790 RSD

- +

Додај у листу жеља

Кристофер Кокер је професор међународних односа на Лондон Сцхоол оф Ецономицс анд Политицал Сциенце, и гостујући професор на Стафф Цоллеге, у Ослу. Аутор је бројних књига из области међународних односа, и саветник је неколико саве то давних агенција британске Конзервативне партије.
Књига Сумрак Запада даје увид у настанак, развој и кризу појма Запада, превасходно међу Европљанима и Американцима. Западни савез отелотворен је кроз англо-америчко савезни штво током двају светских ратова. Његов највидљивији израз био је Северно атлантски пакт. Али, атлантицизам никада није довео до установљења атлантске заједнице. Идентитет Западног савеза зато је дошао у кризу када је нестало „друго“ које га је држало на окупу – Совјетски Савез. Пратећи развој идеје Запада од Гетеа, Хегела и Берка до светских политичара и мислилаца из деведесетих годи на XX века аутор је установио несумњиву мисаону празнину и кризу која је почела да окружује овај појам крајем прошлог века. Традиционалан појам Запада ушао је у сумрак. Тиме се отвара пут, али и велика неизвесност, за рађање новог Запада који би морао да буде у дијалогу са другим културама и сопственим наслеђем.

спецификација
Број страна 222
Суиздавач Англосрпско друштво
Формат 16x24
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично