Досије издања Теороризам Војин Димитријевић.. Product #: 978-86-6047-243-6 based on 0 reviews Regular price: 594 RSD 594 RSD

Теороризам

Војин Димитријевић

594 RSD 
Цена: 420 RSD

- +

Додај у листу жеља

Књига која је пред вама написана је и објављена далеке 1982. године када тема којом се професор Димитријевић у њој бави – тероризам – није скоро уопште била обрађивана у домаћој литератури и због тога је давала основе за даље истраживање тада већ честих појава тероризма. Одлуку да више од три деценије после првог издања поново штампамо ову књигу донели смо зато што верујемо да су речи написане у њој универзалног значаја и осветљавају овај феномен који је у савременом свету више него актуелан.

Она је уз то и својеврсни начин да се још једном сетимо Војина, да покажемо колико се визионарски бавио темама које су и данас савремене, да прочитамо његове јасне, прецизне дефиниције, да се обавестимо о закључцима до којих је пре много деценија дошао, а који и данас важе. (Из предговора)

 

О аутору: Војин Димитријевић (1932–2012) дипломирао је и докторирао на Правном факултету у Београду. Био је почасни доктор Универзитета McGill у Монтреалу и Универзитета Кент у Кентерберију, као и члан Института за међународно право. Носилац фрацуског ордена Легије части. Од 1995. године био је директор Београдског центра за људска права, а од 2005. године редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду. Био је члан Венецијанске комисије Савета Европе за демократију путем права, члан Сталног арбитражног суда у Хагу, члан-оснивач Балканског политичког клуба, комесар Међународне комисије правника и члан њеног извршног одбора, председник управног одбора Југословенске кинотеке, члан Савета за борбу против корупције при Влади Републике Србије (2001–2004), члан и потпредседник Комитета за људска права Уједињених нација (1982–1994).

Спецификација
Број страна 224
Повез Меки
Суиздавач Београдски центар за људска права
Формат 14x20
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично