Досије издања Ликовне традиције европске антике Зоја Бојић.. Product #: 978-86-6047-229-0 based on 0 reviews Regular price: 3.080 RSD 3.080 RSD

Ликовне традиције европске антике

Зоја Бојић

3.080 RSD 
Цена: 2.160 RSD

- +

Додај у листу жеља

Ликовне традиције европске антике видљиве су у готово свим аспектима уметничког стваралаштва, кроз историју и данас. Ова књига има намеру да покаже путовање тих традиција кроз ликовне уметности и жели да упути читаоца да их препозна у сопственом искуству. Ликовне традиције европске антике укључују не само сачувана уметничка дела, било у оригиналу било у копији, давног и славног периода европске историје, већ и књижевна дела о ликовним уметностима која су за собом оставили антички историографи уметности.

Ауторка иде корак даље у испитивању онога што укупно чини уметничку праксу европске антике и њену историографију и, полазећи из тако оснажене позиције, указује на који начин можемо да посматрамо та уметничка дела и како можемо да их разумемо. На примерима каснијих уметничких дела указује се на трајност постојања античких ликовних традиција које су у многим каснијим ликовним делима једнако очигледне као што су многе раније хеленске традиције очигледне у уметности Рима.

Спецификација
ISBN
Број страна 239
Повез Тврди
Суиздавач Завод за уџбенике
Формат 16x24
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично