Досије издања Аризани Иван Ивановић.. Product #: 978-86-6047-204-7 based on 0 reviews Regular price: 792 RSD 792 RSD

Аризани

Иван Ивановић

792 RSD 
Цена: 510 RSD

- +

Додај у листу жеља

Роман говори о пропасти српског јужноморавског села у комунизму. На врцав и духовит начин аутор је исмејао комунистичко друштво, али је и почетком 80-их година XX века предвидео пропаст комунизма. Тих година за тако нешто требало је имати храбрости.

Говори о повести једне јужносрбијанске породице из Дољевца у току и после рата и њен ход кроз бурно и неизвесно време као и њено раслојавање. Кроз породицу Аризановића писац је дао србијанско село уопште, његово одумирање и пропадање у времену које му није било наклоњено, под политиком која га није разумела.

О аутору

Иван Ивановић рођен је 1936. године у Нишу. Основну школу је завршио у Житном Потоку, Гимназију у Прокупљу, Филолошки факултет (Општа књижевност) у Београду. Радио је као средњошколски професор књижевности, као новинар, као самостални уметник, као помоћник министра културе. Осуђиван је у комунистичком режиму, а књиге су му забрањиване. По објављивању првог романа, Црвени краљ, отпуштен је с посла гимназијског професора 1972. године као морално-политички неподобан да васпитава омладину. Судски је рехабилитован 2009. године.

спецификација
Број страна 252
Суиздавач
Формат 14x20
Нема коментара за овај производ.
Напиши коментар
ЛошеОдлично